NOU CENTRE URBÀ

Categoria: Urbanisme
Situació: Mollerussa
Any: 2019
Promotor: Ajuntament de Mollerussa

Projecte: Tecctura
Col·laboració: Esther Gatnau

 

 

Al 2016, l’ajuntament de Mollerussa convoca un concurs d’idees per a la remodelació del centre urbà de Mollerussa per atansar el centre una mica més als vianants i sobretot per treure la intensitat, d’aleshores, vehicle rodat.

Des de Tecctura es planteja, una proposa que engloba més enllà del centre urbà, ampliant l’àmbit d’actuació a tota la ciutat. Urbanísticament és important pensar en conjunt encara que facis actuacions puntuals.

La proposta guanyadora de Tecctura, apropa el centre a l’escala del ciutadà, fent que sigui més participativa, més amable passejar-hi i sobretot que t’inviti a entendre la ciutat d’una forma més verda i sostenible.

Seguint amb aquesta idea, es proposa una anella verda perimetral a la ciutat, com a eix natural per dur a terme activitats de lleure aprofitant la gran avinguda del canal que actualment ja travessa la ciutat.Aquesta anella verda tindrà nexes d’unió amb la nova zona del centre urbà, aconseguint així potenciar diferents parts de la ciutat.

El nou centre urbà pretén ser un espai pel ciutadà, perquè l’utilitzi, el gaudeixi, el faci seu i sobretot perquè s’hi trobi bé. Abans de la intervenció el centre de Mollerussa estava pensat des del punt de vista rodat, pels cotxes i transportistes. Amb aquesta intervenció els rolls es modifiquen completament passant a ser un espai per passejar i de lleure.

A més a més es projecta una distribució per a que sigui una plaça flexible, on s’hi puguin fer el màxim d’activitats possibles i a la vegada sigui adient per a tot tipus de públic.

ABANS I DESPRÉS
ABANS I DESPRÉS
COMPARTIR
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
_