MOLLERUSSA. 021

Categoria: Reforma
Situació: Mollerussa
Any: 2021
Promotor: Privat

Projecte: Tecctura
Direcció d’obra: Tecctura
Fotografia: Àngel Smith

La reforma de l’habitatge de Mollerussa és un clar exemple que demostra que amb una estudiada modificació de la distribució, es pot aconseguir canviar radicalment tot un habitatge.

La idea principal en aquest projecte, ha estat donar més llum als espais i escurçar al màxim el passadís existent de 12m de longitud. En aquest cas concret, la intervenció es basa en transformar l’entrada de la casa, donant-li molta més amplitud i creant un estudi obert, que deixa passar molta llum en la zona d’accés. Aquest fet, canvia radicalment l’entrada a l’habitatge i sobretot trenca amb la linealitat del passadís. A més a més, part del passadís s’elimina integrant-lo dins de la suite i en l’accés de fora de l’habitatge. Amb aquestes transformacions aconseguim un gran canvi, passant de tenir un passadís interior de 12m de longitud a un passadís final, només de 4m de longitud després de la reforma.

En tota la intervenció d’aquesta reforma, s’ha prioritzat aconseguir estances funcionals i amb molta lluminositat, sobretot, per fer-les agradables a l’usuari.

L’espai principal en aquest habitatge reformat, passa a ser la sala d’estar – menjador juntament amb la cuina oberta. Integrant tots aquests 3 espais en 1 aconseguim molta més amplitud en el conjunt i una gran lluminositat. Aquest espai, a més a més, s’integra perfectament amb un porxo exterior mitjançant una gran balconera corredissa que desapareix dins les parets unificant l’espai interior amb l’exterior.

La cuina i els banys són sempre les estances menys flexibles d’un habitatge (a nivell d’ús i de reorganització de l’espai). Per aquesta raó són les zones les quals cal encaixar molt bé des de l’inici del projecte, sobretot per les seves restriccions en la seva ubicació, i perquè segurament la seva durada serà molt més llarga i menys volàtil en el temps.

És important a l’hora de fer la reforma d’un habitatge, saber quina serà la posterior utilització d’aquest.

En aquest cas, l’habitatge de Mollerussa està destinat a l’ús d’una família jove. Per aquesta raó l’interiorisme i el mobiliari escollits són de caire fresc, amb personalitat i lluminosos. S’han escollits aquests tres valors, perquè representen perfectament les prioritats dels usuaris i la seva manera de percebre els espais.

abans i després
abans i després
COMPARTIR
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
_