EIXAMPLE ESQUERRA. 063

Categoria: Reforma
Situació: Barcelona
Any: 2020
Promotor: Privat

Projecte: Tecctura
Interiorisme: Tecctura
Direcció d’obra: Tecctura
Fotografia: Oriol Gómez

La reforma de l’habitatge de l’eixample esquerra és un clar exemple que demostra que amb una estudiada modificació de la distribució, es pot aconseguir canviar radicalment un espai.

La idea principal en aquest projecte, ha estat donar més amplitud als espais i sobretot potenciar-los de llum. En aquest cas concret, la intervenció principal es basa en transformar una habitació individual, en un nou despatx integrat amb la sala d’estar i aportant-li molta llum i caràcter a l’espai principal de la casa.

Amb la nova proposta, totes les estances tenen caràcter propi, són funcionals i, sobretot, són un espai agradable per a l’usuari.

En aquest projecte, sobretot, s’ha volgut millorar la integració de la cuina que inicialment quedava totalment apartada. Ara, després de la intervenció, aconseguim una cuina totalment oberta, que potencia l’espai principal aportant-li lluminositat i amplitud al conjunt amb un toc orgànic i fresc.

La cuina i els banys són sempre les estances menys flexibles d’un habitatge (a nivell d’ús i de reorganització de l’espai). Per aquesta raó són les zones les quals cal encaixar molt bé des de l’inici del projecte, sobretot per les seves restriccions en la seva ubicació, i perquè segurament la seva durada serà molt més llarga i menys volàtil en el temps.

És important a l’hora de fer la reforma d’un habitatge, saber quina serà la posterior utilització d’aquest.

En aquest cas, l’habitatge de l’eixample esquerra està destinat a l’ús d’una família jove. Per aquesta raó l’interiorisme i el mobiliari escollits són de caire fresc, amb personalitat i elegants. S’han escollits aquests tres valors, perquè represen perfectament les prioritats dels usuaris i la seva manera de percebre els espais.

 

abans i després
abans i després
COMPARTIR
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
_