MOLLERUSSA. 008

Categoria: Reforma
Situació: Mollerussa
Any: 2019
Promotor: Privat

Projecte de reforma: Tecctura
Fotografia: Àngel Smith

El client és una empresa de mecànica industrial, la qual és important tenir en compte que qualsevol petita intervenció que es fa en la seva nau, la realitzen ells mateixos, (sempre que sigui possible). Per tant la premissa del projecte ha estat intentar treballar sempre amb els materials que ells controlen (ferro) i aconseguir re-utilitzar el màxim de materials que tinguessin en estoc.

A l’empresa els faltava una zona de lleure on poder descansar entre hores i sobretot un punt de trobament entre els treballadors a l’inici i al final de la jornada laboral. Dins de la nau industrial ja no tenen més espai, per aquesta raó es proposa fora de l’edifici, a la zona de l’aparcament. El projecte a part havia de ser provisional per poder ser re utilitzat i traslladat a la nova nau industrial on aniran d’aquí a un parell d’anys.

Seguint amb la mateixa coherència es proposa que el component principal, l’embolcall, sigui un element reciclat. Aquesta és la raó per la qual el projecte utilitza 2 contenidors marítims ja utilitzats. Aquests es treballaran i es remodelaran per obtenir finalment un espai amable i d’acord amb les peticions del client.

 

El client necessitava un espai, entre la zona de l’aparcament dels cotxes dels treballadors i l’espai d’oficina. Un lloc de lleure i de trobament separat de la zona de treball.

Al ser un espai totalment relacionat amb l’aire lliure s’ha creat una zona de porxo la qual indica els accessos, protegeix als contenidors del sol i crea una zona d’estar exterior.

Ventilació creuada

Els contenidors al ser un recipient només de xapa, era necessari pensar una estratègia que ajudés a controlar l’excés d’escalfament que es pot produir a l’estiu. Ho aconseguim creant ventilació creuada i ventilació tant en el seu suport (ja que només està recolzat sobre un terreny pla) com en la seva coberta.

 

Il·luminació natural controlada

Per controlar l’assolellament, a part de la ventilació també ens ajudem de l’estructura porxada. Aquesta està dissenyada de tal manera que quan li interessa a l’usuari es pot deixar passar la llum del sol. En els moments que augmenta la intensitat del sol simplement s’abaixen totes les persianes.

 

Aïllament i vegetació

A més a més per controlar el confort interior s’afegeix en el seu interior aïllament projectat, deixant vist el del sostre, a causa de la falta d’alçada. A part s’afegeixen uns panells amb aïllament, que ja tenia el client, per damunt la coberta dels contenidors.

 

Aprofitament del material original

El seu acabat interior continua amb la coherència de la reutilització. Es tapen les parets que tenen l’aïllament projectat amb els retalls dels contenidors que hem obtingut fent les finestres.

 

 

 

COMPARTIR
Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
_